Thema Sinterklaas

Beste ouder(s) /verzorger(s),

 

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema Sinterklaas en wat waren de kinderen betrokken! We hebben een hele leuke Sinterklaas periode in de groep gehad.

 

Tijdens de blokperiodes hebben we hard gewerkt in de diverse hoeken. Naast de huishoek had Sinterklaas zijn eigen kantoor, hier kon hij al zijn administratie bijwerken. Aan de andere kant van de huishoek hadden de pieten een echte inpakafdeling. Van daaruit gingen de ingepakte cadeautjes richting de kinderen.   

 

In de bouwhoek werd de stoomboot van Sinterklaas gemaakt, en met clics hebben we een reserve-mijter en wat extra pakjes gemaakt. Van klei hebben we pepernoten gebakken en deze hebben we in de juiste aantallen verdeeld over de zakken.

 

In de taalkring hebben we woorden geleerd die bij Sinterklaas horen, zelfs de letter-van-de-week had te maken met de Sint. Zo hebben we de ’b’ van boot en baret, de ’w’ van wortel en de ’z’ van zak geleerd.

 

In de groep hebben we een mooi gedicht van de Sint ontvangen, en alle kinderen hebben een mooie drinkfles gekregen met hun eigen naam erop. Op 5 december is Sint zelfs bij ons in de groep geweest. We hebben cadeautjes gekregen om te gebruiken in de hoeken, zodat we samen heerlijk kunnen spelen.

 

Om jullie een indruk te geven van ons thema Sinterklaas, hebben we een paar leuke foto’s bijgevoegd.

 

Volgende week donderdag, 21 december, zal onze kerstviering plaatsvinden in de gymzaal. De inloop is vanaf 17.45 uur, de viering start om 18.00 uur.

 

Wij hebben er heel veel zin in en zijn druk aan het oefenen!

 

Groeten,

Tessa en Marja 

sinterklaas 3 sinterklaas 3
sinterklaas 1 sinterklaas 1
sinterklaas 2 sinterklaas 2